top of page

Prestaties

Begin 2024 kreeg Kim onverwacht de kans om voor Italië uit te gaan komen. Deze kans werd door zowel de Nederlandse als de Italiaanse Judobond gesteund, als door de IJF en het IOC, en daardoor komt Kim sinds april van dit jaar uit voor Italië. Met een bronzen medaille op de Grand Slam van Astana, een zevende plek op het WK en een bronzen WK Mixed Team medaille maakte Kim een prachtig debuut voor Italië. En als kers op de taart, kwalificeerde Kim zich voor de derde keer in haar carrière voor de Olympische Spelen. 

2024

Kim begint het jaar uitstekend door met Aurora op de tribune in februari op de Grand Slam van Parijs haar eerste medaille na de bevalling te pakken. En daarmee dus ook haar eerste medaille als moeder! Verder werd Kim dit jaar 9e op het WK, won ze een bronzen WK Mixed Team medaille en pakte ze nog een bronzen medaille op de Grand Slam van Astana. 

2023

Kim is dit jaar op 23 mei moeder van dochter Aurora geworden. Met een goede medische begeleiding en daarnaast de begeleiding van Garmt Zijlstra en Casper de Wit, heeft Kim door kunnen blijven trainen tijdens de zwangerschap. Na een zowel probleemloze zwangerschap als bevalling, kreeg Kim van de gynaecoloog al vrij snel groen licht om weer te mogen gaan judoën. Zodoende kon Kim in oktober alweer meedoen aan haar eerste wedstrijd én stond ze binnen zeven maanden na de bevalling alweer bijna op het podium op de World Judo Masters. 

2022

Na 13 maanden geen wedstrijden te hebben gejudood (knie-operatie gevolgd door de COVID-19 pandemie), wint Kim op haar eerste toernooi meteen weer een medaille: brons op de World Judo Masters. In april wint Kim goud op de Grand Slam Antalya.

2021

Na bijna een jaar afwezigheid vanwege de hernia, komt Kim geweldig terug door dit jaar  de Grand Slam van Abu Dhabi te winnen en daarnaast voor de vierde keer (!) kampioen te worden op de World Masters. Een fantastische prestatie. 

2019

Kim werd dit jaar voor de vierde keer Europees kampioen, won de Grand Prix Tunesië en brons op de Grand Slam Parijs. Een paar dagen na het Europees Kampioenschap werd en een hernia ontdekt bij Kim, waar ze vervolgens in september aan geopereerd moest worden.