Prestaties

2021

Na 13 maanden geen wedstrijden te hebben gejudood (knie-operatie gevolgd door de COVID-19 pandemie), wint Kim op haar eerste toernooi meteen weer een medaille: brons op de World Judo Masters. In april wint Kim goud op de Grand Slam Antalya.

2019

Na bijna een jaar afwezigheid vanwege de hernia, komt Kim geweldig terug door dit jaar  de Grand Slam van Abu Dhabi te winnen en daarnaast voor de vierde keer (!) kampioen te worden op de World Masters. Een fantastische prestatie. 

2018

Kim werd dit jaar voor de vierde keer Europees kampioen, won de Grand Prix Tunesië en brons op de Grand Slam Parijs. Een paar dagen na het Europees Kampioenschap werd en een hernia ontdekt bij Kim, waar ze vervolgens in september aan geopereerd moest worden.

2017

Nadat Kim in september 2017 het wedstrijdjudo hervatte won ze de Grand Prix Den Haag, werd ze Nederlands Kampioen en won ze zilver op de Grand Slam Abu Dhabi. Tijdens haar jaar afwezigheid studeerde Kim af aan de pabo en werd ze geopereerd aan haar elleboog en knie. 

2016

Kim won dit jaar voor de derde opeenvolgende keer de World Judo Masters en won de Grand Prix Tbilisi. Tijdens de Olympische Spelen was Kim de grote favoriete voor olympisch goud. Maar de Spelen liepen uit op een grote teleurstelling. Kim verloor haar eerste partij van de latere olympisch kampioene en had geen recht op een herkansing. 

2015

Na een moeilijke periode werd Kim dit jaar voor de derde keer Europees Kampioen en won ze tegelijkertijd de Europese Spelen. Ook won ze voor de tweede keer op rij de World Judo Masters.

2014

Na eind 2013 een knieblessure op te hebben gelopen, werd Kim eind april voor de tweede keer Europees Kampioen en won ze vervolgens goud op de Grand Slam van Bakoe en Tyumen. 

2013

Dit jaar werd een droomjaar voor Kim. Door tijdens de Grand Slam van Parijs te winnen van olympisch kampioen Lucie Decosse, werd Kim in één klap tot de nieuwe koningin van de -70kg klasse gebombardeerd. Kim won zes van de acht toernooien waar ze dit jaar aan meedeed en won brons op het wereldkampioenschap. Kim werd dit jaar de meest succesvolste judoka van de wereld. 

2007 - 2012

In de jaren voordat Kim definitief doorbrak bij de senioren, behoorde ze al tot de top bij de cadetten en de junioren. Haar juniorentijd rondde ze af door Europees en Wereldkampioen te worden bij de junioren en in datzelfde jaar al twee wereldbekers bij de senioren te winnen. Het daaropvolgende jaar wist ze als eerstejaars senior de Universiade (de Olympische Spelen voor studenten) te winnen.